Hol tudom megvásárolni az Optaridin szemhéj spray-t?

A feliratkozott gyógyszertárak listáját a weboldal “partner patikáink” füle alatt lehet megtekinteni. FONTOS! A termék az ország bármelyik egyéb patikájában is megrendelhető, maximum 1 napos átfutással! Kérje a gyógyszerész segítségét!

Hogyan jut az Optaridin szemhéj spray a szemfelszínre?

Az Optaridin szemhéj spray-t csukott szemhéjra kell fújni. Rövid ideig csukva kell tartani a szemet, majd kinyitni! Ekkor a szemhéjak szélein összegyűlő permet bekerül a szemrésbe, ill. a szemhéjak nyitásával együtt eloszlik szem felszínén. A spray nem a szemhéj bőrén keresztül szívódik fel.

Illustration showing how Optrex ActiMist works on the surface of the eye

 

Elsősorban a szem vagy a szemkörnyéki bőr kezelésére alkalmas?

Az Optaridin szemhéj spray részben visszaállítja a szem felszínén a könnyfilmet, ami megszűnteti a szem szárazságát, részben visszaadja a szemhéj szélek rugalmasságát, csökkenti a szemhéj szélek irritációját, gyulladását. A szem környéki bőr kezelésére nem alkalmas.

Elegendő az a mennyiség, ami a szemfelszínre kerül?

Igen. A naponta termelődő könny mennyisége kevés, mindössze 1-3 ml. nem ezt a mennyiséget kell pótolni, hanem a vissza kell állítani a könnyfilm külső rétegét, ami nem engedi gyorsan párologni a könnyet. Ehhez a ráfújt hatóanyag mennyiség elegendő.

Mi történik, ha véletlenül nyitott szembe fújjuk?

Az Optaridin spray-t csukott szemhéjra kell fújni. Egy rövid ideig égető érzést tapasztalhatunk, ha véletlenül a nyitott szembe fújtuk. Ez az érzés hamar elmúlik, és káros hatástól nem kell tartani, ugyanis a spray összetevői a szemet nem károsítják.

Nem jut szennyeződés vele a szembe?

A könnyfilm lipid komponensei egészséges szemben is a szemhéj szélekre választódnak ki, onnan kerülnek a szemfelszínre. Az Optaridin spray is a szemhéj széleken keresztül jut a szembe. A szemhéjszélek bőre – ahogy a többi bőrfelszín sem – nem steril. A természetes könnytermeléssel, vagy a szemünk megdörzsölésével is kerülhet szennyeződés a szembe a szemhéjak széléről. A könnynek vannak olyan antibakteriális összetevői, amik kivédik ilyen esetekben a szem fertőzését. Nagyobb méretű szennyeződés, pl. szélben szálló, érezhető por észlelése esetén ne használjuk a spray-t! Ilyenkor előbb meg kell mosni az arc bőrét és a szemet.

Mennyi ideig tart a hatása?

4-6 órán át érezhető a hatás. Az alkalmazás gyakorisága a szemszárazság / szemfáradtság súlyosságától függ. Ha egész napos autóvezetés után van szükségünk megkönnyebbülésre, elegendő csak este használni. Időskori szemszárazság egész napos hatást igényel.

Hány fújásra elegendő ez a mennyiség?

A flakon tartalma 10 ml, ami kb. 100 fújásra elegendő.

Műszempilláknál is alkalmazhatom?

Igen.

Mit tegyek, ha ráfújtam a szememre és a smink mégsem vízálló?

Ki kell mosni a szemeket.

Mit tegyek, ha a permet allergiás reakciót vált ki, pl. kipirosodik, viszket a szem?

Az Optaridin szemhéj spray összetevőinek többsége, mint a hyaluronsav, A vitamin és E vitamin, természetes anyagok, melyek a szervezetben előfordulnak, így allergiás reakciónak kicsi az esélye. Ha valamelyik összetevőre mégis érzékeny valaki, alkalmazásától kipirosodik a szeme, akkor mossa ki a szemét, a továbbiakban pedig ne használja a szemhéjspray-t!

Ha gyulladt a szemem, akkor is használhatom?

Gyulladt szemre speciális, gyulladáscsökkentő szemcseppet kell alkalmazni. Kivörösödött, váladékozó, fájdalmas szemgyulladás esetén szemészhez kell fordulni!

Gyerekek is használhatják?

Kisgyerekeknél a szemszárazság ritka. Ha mégis, ismert okból szemfáradtság alakul ki, pl. uszoda használat után vagy több órás napon tartózkodás után, kisgyerekek szülői felügyelettel használhatják, ha a nyitott szembe fújás veszélye nem áll fent.

Miért jobb, mint a cseppentős forma?

A szemspray előnye több szemcseppel szemben az, hogy a szemhéj széleket is kezeli, a szemhéj rugalmasságnak visszaállításával is csökkenti a szemszárazság kialakulását. Vannak olyan szemcseppek, melyek kellően nedvesítik a szemet, de nem biztosítják a külső lipid réteg visszaállítását, így a gyors párolgás miatt gyakran kell őket használni. Idős korban, ha cseppentő használata nehézséget okoz, a spray forma segíthet.

Más cseppekkel együtt is használható?

Ha szembetegség miatt rendszeresen szemcseppet kell használnia, az Optaridin szemhéj spray alkalmazása előtt kérdezze meg szemorvosát! Ha műkönnyet használ, és emellett szeretne Optaridin szemhéj spray-t is használni, egyszerre nem tanácsos alkalmazni őket, de pár órás különbséggel lehet.

Mit tegyek, ha nem működik a fúvóka?

Első használatkor 3-4-szer le kell nyomni az adagolófejet a fúvóka feltöltéséhez, ezután fog a permet kiáramlani.

Mennyi ideig használható a szemspray az első felnyitás után? 

Az Optaridin szemhéjspray az első felbontást követő 6 hónapig használható.

HASZNÁLAT ELŐTT AJÁNLATOS ELOLVASNI A MELLÉKELT BETEGTÁJÉKOZTATÓT!

 

Képtalálat a következőre: „facebook”

 

Az oldal tulajdonosa:
Solphar Kft.
8097 Nadap, Haladás u. 22.
Mellékhatás gyanúja esetén hívja a +36 30 591 1361 telefonszámunkat.